24 Nisan 2015 Cuma

Film/Haber: Emma Stone ve Steve Carell Karşı Karşıya; Battle of Sexes!


1973 tarihinde Billie Jean King ile Bobby Riggs arasında oynanan efsanevi tenis maçını anlatacak filmde Billie Jean King’i Emma Stone, Bobby Riggs’i ise Steve Carell canlandıracak. Daha önce Stone-Carell ikilisi Crazy, Stupid, Love’da baba-kızı canlandırmışlardı, bu sefer ise rakip olacaklar.
Battle of Sexes, Amerika’da tüm zamanların en çok izlemiş spor müsabakalarından biridir. O dönemde 55 yaşında olan eski Wimbledon şampiyonu Bobby Riggs, 29 yaşındaki Billie Jean King’e meydan okumuş ve King de bu meydan okumayı kabul edip Riggs’i yenerek bu maçın unutulmaz bir maç olmasını sağlamıştır. Bu maç kadın tenisinin daha iyi tanınmasının ve daha çok saygı kazanmasının sağlandığı olay olarak da görülür.




Filmin yönetmenliğini Little Miss Sunshine’ın yaratıcıları Johantan Dayton ve Valerie Farris üstlenecek. Senaryoyu Simon Beaufoy kaleme alacak, Beaufoy projeyi konuşmak için Billie Jean King’le tanışmış. Film de yapımcı olarak ise Slumdog Millioniare filmi ile En İyi Yönetmen Oscar’ını alan Danny Boyle var.


Riggs vs. King maçını anlatan tek film bu değil. 2001 yılında yayınlanan When Billie Beat Bobby isimli bir TV filmi, Elizabeth Banks ve Paul Giamatti’nin başrolde olduğu bir HBO filmi ve Will Farrell’ın oynayacağı Match Maker adlı bir film de var bu efsanevi maçla ilgili. Ancak çıkış tarihi belli olan tek film bu ve Battle of Sexes adlı bu filmin 2016 yılında çıkması bekleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder