13 Nisan 2015 Pazartesi

İstanbul Film Festivalinden bir film daha: Lost River (Kayıp Nehir)


Lost River daha önce de bahsettiğim gibi Hollywood’un sevilen aktörlerinden olan Ryan Gosling’in ilk yönetmenlik denemesi. Ayrıca filmin yazarı da Gosling. Bu filmi yaparken Gosling 2012 yılında çıkan Driver filminden biraz etkilenmiş sanki. Filmde gizemli bir hava hakim ve gerilim de filmin sonlarına doğru artıyor.


Film hikaye konusunda çok iyi olmasa da çekimleri çok güzeldi ve müzikleri de filmin havasına çok uygundu. Ve bence filmin en önemli özelliği çok iyi yapılmış oyuncu seçimleriydi. Başrolde Mad Men’den tanıdığımız Christina Hendricks başarılı bir performans sergiliyor. Agents of S.H.I.E.L.D’dan Iain De Caestecker, Doctor Who’dan Matt Smith ve özellikle de Ben Mendelsohn gayet iyi performanslar sergiliyorlar. Ancak burada bence Saoirse Ronan’a ayrı bir parantez açmak lazım çünkü son yıllarda çıkan genç aktrisler arasında en yeteneklilerinden biri oldu. Hanna ve Grand Budapest Hotel’de çok başarılı performanslar sergilemişti. Değişik roller seçerek kariyerini sürdürüyor ve Lost River’da da olduğu gibi hepsinin üstesinden başarıyla geldi. Bundan sonraki filmlerini de heyecanla bekliyorum. Ronan’ın dışında Ryan Gosling’in de yapacağı filmleri merak ediyorum tabi ki. Bakalım bir sonraki filmi nasıl olacak.

Sonuç olarak Lost River çok üst düzey bir film olmasa da görüntü ve müzik konusunda iyi olması ve oyuncu performansları için bile izlenebilir bence. Merak edenler için filmin fragmanı aşağıda.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder