27 Şubat 2016 Cumartesi

Müzik/Haber: 2016 Grammy ve Brit Ödülleri Sahiplerini Buldu!


Müzik dünyasının en önemli iki Ödülleri sahiplerini buldu. Grammy’lerden sonra bu hafta da Brit Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yazımda iki törendeki dikkat çekici performanslardan ve kazananlardan bahsedeceğim. Grammy’den başlayayım. Bu yıl 58. si düzenlenen Grammy Ödülleri oldukça etkileyici performanslara sahip olurken geceye Taylor Swift damgasını vurdu.

26 Şubat 2016 Cuma

Arşiv/Müzik: Johnny Cash [The Man in Black]


Tüm zamanların en büyük müzisyenlerinden biri olan Johnny Cash, 1932 yılında bugün dünyaya geldi. Ben de bugün en sevdiğim müzisyenlerden biri olan Johnny Cash’i anmak istedim. Karizmatik olduğu kadar içten ve çok da samimi olan efsane müzisyen şarkılarıyla beni her zaman çok etkilemeyi başarmıştı. Hem sizi mutlu edip yüzünüze bir tebessüm yerleştirmeyi sağlayan hem de hüzünlü şarkılarıyla sizi tam anlamıyla etkisi altına almayı başaran “Siyah Giyen” bu büyük ikon her türlü duyguya müthiş bir şekilde hitap edebilen nadir sanatçılardan biriydi.

14 Şubat 2016 Pazar

Kesinlikle İzlemelisin: Deadpool (2016) [Alternatif İnceleme]


Çok uzun süren bir bekleyişin ardından eğlenceli, komik, geveze ve bir o kadar da küfürbaz olan anti-kahraman Deadpool’u sonunda beyaz perdede izleyebildik. Tim Miller’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde karizmatik kahramanımızı ise daha önce X-Men Origins: Wolverine filminde de karaktere hayat vermiş olan Ryan Reynolds canlandırıyor. Film nasıldı derseniz, tek kelime ile mükemmel olmuş. Yani bir Deadpool filminden ne beklerseniz bu filmde onu buluyorsunuz ki benim gibi Deadpool hayranlarının tek istediği de buydu bence. Filmin en önemli özelliği ise son zamanda Hollywood’u eleştiren Hollywood filmleri yapısında olması yani süper kahraman filmlerini (tabi bunun yanında başka birçok şeyi de) eleştirmesiydi. Bu benim filmin en sevdiğim yönüydü. Bunlara ek olarak ise daha çıkmadan yayınlanan video, fragman ve resimleriyle bizi eğlendirmeyi başarmıştı da. (Buradan sonra bazı spoiler’lar olacak, ben sizi şimdiden uyarayım.)

Film/Haber: Super Bowl 50’de yayınlanan TV Spotları!



Geçtiğimiz hafta Amerikan Futbol Ligi (NFL) finali olan Super Bowl vardı. Her sene Amerika’da hayatı resmen durduran ve büyük gösterilere ve konserlere de sahne olan Super Bowl, dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından biridir de ayrıca. Bu büyük organizasyonla ilgili en çok konuşulan konulardan bir başkası ise aralarda yayınlanan reklamlar ve bazı filmlerin bu organizasyona özel olarak hazırladığı fragmanlardır. Bu senenin reklam açısından kazananı hiç şüphesiz ki Batman V. Superman filmine özel müthiş iki reklam hazırlayan THY’di. Bunun dışında da bir sürü iyi reklam filmi yayınlansa da en dikkat çekici olanı THY’ninkiydi. E tabi bir sürü filmden de yeni tanıtım fragmanları yayınladı. Bu TV spotlarından en dikkat çekici olanları Captain America: Civil War ve X-Men: Apocalypse’ti ancak beni en heyecanlandıran The Jungle Book’un yeni fragmanı oldu. Yayınlanan tüm fragmanları (yorumlarımla birlikte) yazıma ekledim. Yazımda bunlara ek olarak THY reklamları da var aranızda izlemeyenler varsa hala onlara da bakmanızı tavsiye ederim. Peki bu yazıyı niye bir hafta geç yazdın diye düşünüyorsanız, cevabım hem bu hafta okulun da açılmasıyla biraz yoğun olmamdı hem de bugün eğer biraz sıkılıyorsanız ve yapacak daha iyi bir işiniz yoksa alın bu TV spotlarını izleyebilirsiniz diye düşündüm. Bazılarını özellikle mutlaka izleyin derim.