27 Mart 2016 Pazar

Kesinlikle Dinlemelisin: Haftanın Şarkıları | 21 - 27 Mart 2016

Uzun zamandır yeni bir şarkıcı veya grup keşfetmemiştim. Yani en azından tam anlamıyla çok sevebileceğim birilerini diyeyim. Ancak yaklaşık 2 hafta kadar önce falan Spotify’da dolaşırken yeni birini keşfettim. Ve gerçekten çok, çok sevdim diyebilirim. Bahsettiğim kişi Fransız şarkıcı SoKo. 2 haftadır yani ilk dinlediğimden beri en çok dinlediğim kişi o sanırım. Çok sevimli diyebileceğim bir sesi var ve bazı şarkı sözleri de oldukça eğlenceli ve komik. Kendisi de oldukça ilginç ve eğlenceli biri zaten. Yani artık diyebilirim ki kesinlikle favorilerimden biri oldu. Hatta bu listeyi bile sadece onun şarkılarından yapabilirdim yani, o kadar sevdim.

21 Mart 2016 Pazartesi

Özel Bir Liste | 21 Mart 2016


Bu hafta Pazar günü paylaşacağım şarkı listesini paylaşamadım. Ancak bugün özel bir anlamı olan bir şarkı listesi paylaşmak istiyorum. En yakın arkadaşlarımdan birinin doğum günü bugün ve ben birazcık unutmuş olabilirim bunu. Bahsettiğim kişi ise İlk Taslak alemi olarak çok iyi tanıdığınız, bu blogu beraber kurduğum Melek. Filmlerde çokça gördüğümüz bir şeyi yaparak ben de bu özel günde bir şarkı listesi hazırlamak istedi. Listede öncelikle arkadaşlıkla ilgili birkaç şarkı var (hepsi de çok sevimli ve güzel şarkılar). Ancak listenin tamamını da böyle yapmak istemedim, çok sevdiğim birkaç şarkıyı da ekledim. Umarım listemi seversiniz. (Başta tabii ki Melek olmak üzere)

13 Mart 2016 Pazar

Kesinlikle Dinlemelisin: Haftanın Şarkıları (7-13 Mart 2016)


Asla Bu Hafta yazılarını düzenli olarak yazamadığım için ben de olaya farklı bir açıdan yaklaşayım dedim ve her Pazar günü şarkı listesi paylaşmaya karar verdim. Bu listeler ise o hafta keşfettiğim veya çok dinlediğim şarkılardan oluşacak. Şarkılarla ilgili fikrimi belirtip bir de ilginç özellikleri varsa onları da paylaşacağım. İlk listemde bu hafta birçok farklı türde şarkı var, hepsi de çok aklıma takılan şarkılar oldular. Bu hafta çokça dinlediğim ve sevdiğim bu şarkıları kesinlikle dinleyin derim. Bakalım siz de sevecek misiniz? (Bu arada sıralamayı rastgele yaptım haberiniz olsun!)

3 Mart 2016 Perşembe

Film/Haber: 88. Akademi Ödülleri Sahiplerini Buldu!


Sinema dünyasının en önemli, en prestijli ödülleri olan 88. Akademi Ödülleri Pazar günü yapılan törenle sahiplerini buldu. Benim de merakla beklediğim 88. Oscar ödül töreninde tarihe geçen anların, uzun zamandır beklenen sonuçların yanında beklenmedik sonuçlar da yaşandı. Ancak sanırım gecenin en önemli ve en dikkat çeken özelliği ırkçılık ve ayrımcılık başta olmak üzere, LGBT, küresel ısınma ve üniversitelerde meydana gelen taciz olayları ile ilgili birçok sosyal içerikli mesajın varlığıydı. Sunucuların ve ödül kazananların büyük bir çoğunluğu konuşmalarını bu gibi konulara ayırdı.