30 Mayıs 2016 Pazartesi

Haftanın Şarkıları | 23 – 29 Mayıs 2016


Son günlerde biraz hasta olduğum için genelde çok, çok sevdiğim ve her zaman dinlediğim kişileri veya grupları dinledim. Bunların başında ise tabii ki Morrissey (The Smiths) ve Florence Welch (Florence + The Machine) var. Ayrıca birkaç yeni şarkı da var listemde yine. Kısa ama çok tatlı bir liste oldu bence.

Spor: 2016 Roland Garros 8. Günün Ardından


Turnuvada 8. Gün ile birlikte ilk çeyrek finalistler belli olacaktı, ancak yağmurdan dolayı özellikle kadınlar ana tablosundaki birkaç maç ertelendi. Turnuvanın ana kortu Philippe-Chatrier’deki açılışı ise Garbine Muguruza ile Svetlana Kuznetsova yapmıştı. 4 numaralı seribaşı Garbine Muguruza, dünya 15 numarası Kuznetsova’yı 6-3 6-4’lük setlerle oldukça rahat bir şekilde geçerek kadınlarda çeyrek finale yükselen ilk isim oldu. Muguruza bu sonuçla üst üste 3 kez Roland Garros’ta çeyrek finale kalmış oldu. 2014 yılında çeyrek finale ulaşırken Serena Williams’a da şok bir mağlubiyet yaşatmıştı, hatta ben de o maçla tanımıştım Muguruza’yı. O maçtan sonra da takip etmeye başladım ve son yıllarda en sevdiğim tenisçilerden biri olduğunu söyleyebilirim. Serena ve Azarenka ile birlikte kadınlar turunda en sevdiğim isim o hatta galiba. Çok da heyecan verici bir oyunu var bir de, her yüzeyde de oldukça başarılı performanslar gösterdiği son 2-3 yılda. Bakalım burada ne kadar ilerleyebilecek? Ben en azından finale kadar çıkabileceğini düşünüyorum.

29 Mayıs 2016 Pazar

Spor: 2016 Roland Garros 7. Günün Ardından


Turnuvada ilk haftanın son gününde pek beklenmedik sonuç olmadı diyebilirim, favoriler maçlarını kazanarak bir üst tura yükseldiler. Günün en dikkat çeken karşılaşması ise dünya 1 numarası Serena Williams ile dünya 30 numarası Kristina Mladenovic arasındaydı. Serena, Fransa’nın son yıllardaki en iyi isimlerinden biri olan Kiki Mladenovic karşında da oldukça sağlam bir performans gösterdi. Ev sahibi rakibini 6-4 7-6’lık iki sette geçmeyi başaran Serena dördüncü tura yükseldi.

28 Mayıs 2016 Cumartesi

Spor: 2016 Roland Garros 6. Günün Ardından


Dünya 2 numarası Andy Murray, zorlu geçen iki 5 setlik maçın ardından üçüncü turda rahat bir maç çıkardı. Dünya 28 numarası Ivo Karlovic’i 6-1 6-4 7-6’lık üç sette geçmeyi başaran Murray, turnuvadaki en rahat maçının ardından dördüncü tura yükselmeyi başardı.

27 Mayıs 2016 Cuma

Spor: 2016 Roland Garros 5. Günün Ardından


9 kez Roland Garros şampiyonu Rafael Nadal ikinci turda vatandaşı Facundo Bagnis ile karşılaştı. Nadal maça ilk iki oyunu kaybederek başlasa da devamında müthiş bir performans gösterdi ve rakibini 6-3 6-0 6-3’lük setlerle geçerek adını üçüncü tura yazdırdı. Böylece Nadal, Grand Slam’lerdeki 200. galibiyetine ulaştı ve tarihte bunu başaran 8. tenisçi oldu. Bu alanda zirvede ise 302 galibiyetle Roger Federer bulunuyor.

26 Mayıs 2016 Perşembe

Spor: 2016 Roland Garros 4. Günün Ardından


Dünya 2 numarası Andy Murray için turnuvanın ikinci turu da oldukça zorlu geçti. Fransız raket Mathias Bourgue ile karşılaşan Murray maça iyi başlayarak ilk seti 6-2 ile hanesine yazdırsa da sonraki iki seti sırasıyla 6-2 ve 6-4 ile rakibine kaptırınca setlerde 2-1 geri düştü. Dünya 2 numarası maçın devamında oyuna ağırlığını koymayı başarınca son iki seti 6-2 6-3 kazanarak maçtan 3-2’lik setler sonucunda galip ayrıldı. Bu sonuçla beraber Murray üst üste iki maçını da 5 sette kazanmış oldu ve açıkçası bu başlangıcı pek de beklediğim gibi bir başlangıç olmadı. Çünkü Murray Roland Garros’a oldukça formda gelmişti bu sene.

25 Mayıs 2016 Çarşamba

Spor: 2016 Roland Garros İlk Turun Ardından


Turnuvada ilk turdaki maçlar ilk üç günün ardından tamamlanmıştı. Ben de bu üç gün yani turnuvanın ilk turunda neler olduğunu toptan yazayım dedim. Turnuvanın ilk gününe yağmur damgasını vurmuş ve birçok maç sonraki güne sarkmıştı ancak sonraki günlerde hava durumu biraz daha iyiydi diyebiliriz. Tahmin edersiniz ki güçlü başlangıçlar olduğu gibi önemli sürprizler de yaşandı. Hadi gelin bakalım neler olmuş ilk turda.

24 Mayıs 2016 Salı

Spor: 2016 Roland Garros’tan Önce


Yılın ikinci Grand Slam’i oldukça ilginç bir şekilde başladı. Diğer Grand Slam’lerden farklı olarak Pazar günleri başlayan Roland Garros ile ilgili yazılarım biraz gecikti, bunun nedeni benim şu sıralar biraz yoğun olmam ama yine de yazmadan içim rahat etmezdi. O yüzden geç olsun, güç olmasın da yazayım dedim. Aslında turnuva hazır başlamışken turnuva öncesi değerlendirmesine ne gerek var diye düşünüyor olabilirsiniz. Bence kesinlikle önemli çünkü turnuva öncesi durum bilindiğinde turnuvanın gelişimi, yaşanan şoklar ve heyecanlar daha iyi takip ediliyor. Üstelik bu sefer Roland Garros’a gelişte tenis dünyasında daha önce yaşanmamış olaylar da gerçekleşti. Bu olayların bazıları beni üzerken bazıları da oldukça sevindirdi. E bu kadar lafa artık ne olduğunu az da olsa merak etmişsinizdir diye düşünüyorum. Eğer merak ediyorsanız sizi yazımın devamına, turnuva öncesi değerlendirmemi okumaya davet ediyorum.

23 Mayıs 2016 Pazartesi

Haftanın Şarkıları | 16 – 22 Mayıs 2016


Bu hafta sakin şarkılardan oluşan bir listem var, genellikle çok yorucu olmayan, sakin veya hafif hareketli diyebileceğim şarkılar dinledim. Yani eğer yorucu olmayan, sakin bir şeyler dinlemek isterseniz bu liste size göre olabilir. Ayrıca listem aslında çoğunlukla bu hafta yayınlanan yeni şarkılardan da oluşuyor yani eğer ne çıkmış diye merak ediyorsanız bir bakın derim.

21 Mayıs 2016 Cumartesi

Spor: Fenerbahçe’nin Final Four Yolculuğu (2016)


Geçen sene Fenerbahçe basketbol takımı Fenerbahçe Ülker adı altında inanılmaz bir Avrupa sezonu geçirmişti. Ben de birçok Euroleague maçını Ülker Sports Arena’da canlı izleme şansı bulmuştum. Sezon boyunca Muhteşem Koç Obradovic önderliğinde müthiş bir performansla inanılmaz iyi maçlar çıkaran bu müthiş takım sezon sonunda son 4’e kalıp bu başarısını bir anlamda taçlandırmıştı. 2015’te Euroleague’de Final Four’a kalan Fenerbahçe Ülker sadece Fenerbahçe taraftarlarına bir ilki yaşatırken Türkiye’ye de uzun bir aranın ardından bir ilki yaşatmıştı. Çünkü Efes Pilsen’nin Avrupa üçüncüsü olduğu 1999-2000 sezonundan tam 14 yıl sonra Euroleague’de Final Four’a kalmayı başaran ilk takım olmuştu. Fenerbahçe için inanılmaz heyecanlı maçların, müthiş geri dönüşlerin ve müthiş galibiyet serilerinin de olduğu 2015 Avrupa basketbol sezonunun bitişi ise pek istendiği gibi olmamış ve Fenerbahçe Ülker Final Four’dan galibiyet alamadan dönmüştü. O müthiş sezonun ardından bu sene ise takım artık daha özgüvenli, daha güçlü ve daha inançlıydı. Yine sezon boyunca müthiş maçlar çıkardılar ve yine müthiş sezonlarını Final Four’a kalmayı başararak taçlandırdılar. Peki ya devamında ne oldu? Obradovic ve takımı bir kez daha bizlere hiç yaşamadığımız heyecanları, duyguları yaşattılar ve Fenerbahçeli olmamızla bir kez daha gurur duymamızı sağladılar.

15 Mayıs 2016 Pazar

Haftanın Şarkıları | 9 – 15 Mayıs 2016


Çok yoğun bir hafta geçirsem de tabii ki müziksiz olmazdı. Ancak bu haftanın yoğunluğunda bana en iyi gelen müzik türü hip hop oldu, listemde de bunun etkileri biraz var sanki. Siz de yoğun ve sıkıntılı bir hafta geçirdiyseniz/geçiriyorsanız bu listemin sizi de neşelendirebileceğini ve mutlu edebileceğine inanıyorum.

8 Mayıs 2016 Pazar

Haftanın Şarkıları | 1 – 8 Mayıs 2016


Benim için haftanın en güzel olaylarından biri herhalde Justin Timberlake’in yeni şarkısını yayınlaması oldu. Cuma günü yayınlanan bu müthiş şarkı şimdiden favorilerim arasına girdi bile. Bu haftaki listem ise oldukça ilginç bir liste oldu diyebilirim ve bu şarkıları bir arada görebileceğiniz başka bir liste olmadığına da emin olabilirsiniz. Birçok yeni şarkıdan oluşan bu listem oldukça eğlenceli de oldu bence. Tüm şarkılara bakmanızı öneririm. Aslında bu hafta en çok dinlediğim albümlerden biri Beyonce’nin oldukça beğenilen son albümü oldu ancak albüm şimdilik sadece Tidal’da olduğu için ondan bir şarkı paylaşamadım. Yine de eğer sizin Tidal hesabınız varsa bir an önce dinleyin derim. Müthiş bir albüm olmuş çünkü.